I år som i fjor håper jeg på grønn jul. Overdreven måking kan jeg klare meg uten, og snø er best på fjelltoppene. Dette har jeg for en stund siden skrevet en sang om, Green Christmas. Det er en 6-stemt a cappella-låt, som nå vil fremføres av en vokalgruppe under julebordsesongen. Moro!

Det var en lang prosess før den kom så langt. I utgangspunktet hadde jeg gjort en innspilling der jeg sang alle stemmene selv, etter å ha spilt inn arrangementet i Reason. Der trengte jeg bare å spille det som tonefølge, uten å være kritisk på notelengder og pauser. Dessuten var ikke hele slutten der, siden den ble klippet og limt litt da jeg sang den inn. Men nå skulle jeg levere sangbare noter til vokalgruppa, og da måtte det opprydning til for at notene skulle se fornuftige ut.

Først måtte jeg finne originalen, godt gjemt i backuper fra noen år tilbake. Da den var sporet opp, måtte jeg oppgradere software til siste versjon siden jeg nettopp byttet pc. Så ryddet jeg først opp i kvantisering, alle notelengder og alle pauser for alle stemmene. Deretter syns jeg kanskje at hovedvokalisten fortjente litt pause under et storbandparti på midten, og måtte stokke om litt på stemmene og hvem som hadde melodien.

Mer softwareinstallering fulgte, siden jeg har forlatt Cubase som jeg tidligere brukte til både innspilling og notasjon, og nå ikke hadde notasjonsdel i Presonus Studio One (som jeg ellers er veldig fornøyd med). Løsningen ble den minste versjonen av Sibelius, som det jo også var litt læringskurve på – og som eksporterer pdf-filer bare på mac, mens den absolutt vil lage xps-filer på pc. Forstå det den som kan.

Men nå er i hvert fall arrangementet levert til vokalgruppa, som jeg gleder meg til å høre fremføre den etter hvert. God grønn jul!

Reklamer