For noen uker siden sendte jeg en låt til Melodi Grand Prix. De har ikke offentliggjort hvem som kommer med ennå, så jeg venter i spenning. Men arbeidet med å få låten ferdig, var en lærerik øvelse i å knipe inn på sekundene. Låtene skal jo til slutt klokkes inn på under tre minutter, selv om de kan være lenger akkurat når man sender dem inn. Uansett skal den ferdige låten være kort og grei, så jeg strammet inn det jeg kunne med en gang.

Alle delene av låten ønsker egentlig å gå opp i bolker á 4 takter. Sånn var det også med prechorus-ene mine, de var to 4-takters runder. Men siste ord i hver runde ble sunget i takt 3, og holdt på en lang tone uten noe nytt over i takt 4. Det var unødvendig lenge, så jeg bestemte at den var sunget lenge nok i takt 3, og gikk rett på neste runde. En takt spart der. I utgangspunktet ville jeg da også spare en takt i neste runde. Der kunne jeg imidlertid la siste ord, altså rimet og meningen i setningen, være det samme som første ord i refrenget og gå rett dit etter takt 2! Altså ble prechorus 5 takter istedenfor 8. Og det var et prechorus til i neste vers. Til sammen 6 takter spart. Som en ekstra bonus så jeg at jeg kunne gå rett til et rytmebrekk i siste takt av refrenget, slik at jeg sparte enda en takt der. De oppsparte taktene ble brukt i selve rytmebrekket, et forhåpentligvis velkomment danseparti siden låten er en hyllest til kongen av pop.

Totalt klokket låten inn på 2:55, inkludert 2 vers med prechorus, rytmebrekk, bridge og totalt 5 refrenger. Men om den går hjem hos mr. Sundnes gjenstår å se.

Reklamer