Gode idéer er kortvarige. Fra de dukker opp til de forsvinner går det ofte bare minutter eller sekunder. En fantastisk melodi- eller tekstlinje som du vet vil sikre deg selv og hele slekten inntekter i flere generasjoner fremover, kan forsvinne på et blunk fordi noen slår på radioen eller snakker til deg. Sånne idéer må fanges før de forsvinner.

Derfor er det viktig at det er kort vei fra tanke til handling. Fra idéen dukker opp, bør det være så enkelt som mulig å spille den inn eller skrive den ned. Men det blir aldri lett nok. I hjemmestudioet opplever jeg at Reason er det raskeste. Fyrer opp maskinen, alt er koblet til, har laget låtskrivings-template som laster automatisk, spiller inn. Trykker save. Puster ut! Og hvis jeg ikke er i nærheten av hjemmestudioet, har jeg alltid med meg en liten 4-sporsopptaker (Boss Micro BR), som også bare trenger et par tastetrykk for å være klar. For sikkerhets skyld med innebygget trommemaskin og gitarampsimulator.

Andre bruker mobilen til å synge inn på eller notere med. Det viktigste er: Fang idéene før de forsvinner – det gjelder deg og dine barns fremtid!

Reklamer